Τρίτη 27 Μαρτίου 2012

Χαριστικό – ανταλλακτικό παζάρι

α
ΕΛΜΕ ΕΥΒΟΙΑΣ
Μιαούλη 2
Τηλ.2221081257                              Χαλκίδα 15/3/2012
elmeevias@yahoo.gr




.. σε μια προσπάθεια διεύρυνσης των πρακτικών μοιράσματος και ανταλλαγής,
.. σε μια προσπάθεια δημιουργίας δομών Αλληλέγγυας Οικονομίας και ανάπτυξης Δημιουργικών Αντιστάσεων,
.. σε μια προσπάθεια εμπλουτισμού και διάχυσης της κριτικής μας στα καταναλωτικά -αναπτυξιακά πρότυπα της κοινωνίας

Χαριστικό – ανταλλακτικό παζάρι

Στις 31/3/2012, ημέρα Σάββατο, διοργανώνουμε χαριστικό-ανταλλακτικό παζάρι στη πλατεία του Αγίου Νικολάου στη Χαλκίδα στις 11:00 π.μ.-2:00 μ.μ., εφόσον δε βρέχει.
Προσφέρουμε ότι δεν χρειαζόμαστε και παίρνουμε ότι πιθανόν έχουμε ανάγκη.
Το πάρε-δώσε γίνεται χωρίς χρήματα και δεν χρειάζεται να φέρεις οπωσδήποτε κάτι για να πάρεις κάτι άλλο που χρειάζεσαι. Το παζάρι μας δεν απευθύνεται σε φτωχούς και δεν έχει φιλανθρωπικό χαρακτήρα. Η επαναχρησιμοποίηση αυτών των αντικειμένων δεν είναι ντροπή ή μειονέκτημα, είναι πρόταση και στόχος. Τα πράγματα αυτά μπορεί να μην είναι ακριβώς τα ίδια με αυτά  που θα αγοράζαμε, αλλά το να τα προσαρμόσουμε στις απαιτήσεις μας ή να προσαρμόσουμε τις απαιτήσεις μας σε αυτά δείχνει μια πρακτική ευφυΐα που ο άνθρωπος είχε από πάντα αλλά και μια ουσιαστική οικολογική συνείδηση που εναντιώνεται στη σπατάλη.
Μπορείτε να φέρετε ρούχα τα οποία θα βρίσκονται σε καλή κατάσταση και θα είναι πλυμένα και σιδερωμένα, αξεσουάρ(τσάντες, φουλάρια, γάντια, ζώνες, καπέλα κλπ.), κοσμήματα (κολιέ, σκουλαρίκια, βραχιόλια, κλπ.), λευκά είδη, σκεπάσματα, είδη σπιτιού, εργαλεία, βιβλία, περιοδικά, παπούτσια σε καλή κατάσταση, επιτραπέζια, CD, DVD, αξεσουάρ αθλητισμού, διακοσμητικά, αφίσες, και γενικά αντικείμενα τα οποία εσείς δεν χρησιμοποιείτε πια και νομίζετε ότι μπορεί να χρειάζονται σε κάποιον άλλο/η.΄Οχι τρόφιμα.



                      Για το Δ. Σ. της ΕΛΜΕ


Ο Πρόεδρος                                         Η Γεν. Γραμματέας

Σιόλιας Νικόλαος                                  Σπανού Βασιλική

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου