Κυριακή 18 Μαρτίου 2012

ΨΗΦΙΣΜΑ


ΕΛΜΕ ΕΥΒΟΙΑΣ                        
 Μιαούλη 2
                                                                                         
Τηλ. 2221081257                               Χαλκίδα 15/3/2012
elmeevias@yahoo.gr                                                                   



ΨΗΦΙΣΜΑ

     Στην  Πόλη της Χαλκίδας, στην γιορτή των Φώτων και του αγιασμού των Υδάτων, η παρουσία του Προέδρου της Δημοκρατίας κ. Κάρολου Παπούλια και του Υπουργού Εσωτερικών κ. Τάσου Γιαννίτση, προκάλεσε την έντονη διαμαρτυρία και αποδοκιμασία από την πλειοψηφία των παρευρισκόμενων Πολιτών, με κυρίαρχο σύνθημα «Λαέ πεινάς γιατί τους προσκυνάς».
     Η αστυνομία στοχοποίησε πέντε από τους διαμαρτυρόμενους πολίτες και αφού τους απομόνωσε τους προσήγαγε βίαια στο αστυνομικό τμήμα Χαλκίδας με την κατηγορία της «προσβολής του προσώπου του Προέδρου της Δημοκρατίας», θέλοντας έτσι να παραδειγματίσει και να τρομοκρατήσει το διαμαρτυρόμενο πλήθος και να ποινικοποιήσει κάθε επιθυμία κινητοποίησης, κριτικής και αμφισβήτησης. Είναι φανερό πως ο στόχος τους είναι η απαγόρευση οποιασδήποτε μορφής ειρηνικής διαμαρτυρίας και η ανακοπή πράξεων αντίστασης.
     Σ’αυτά τα πλαίσια οι προσαχθέντες  παραπέμπονται σε δίκη με την «διαδικασία του κατεπείγοντος» την Παρασκευή 30 Μαρτίου 2012 ενώπιον του Μονομελούς Πλημμελειοδικείου Χαλκίδας.  

     Η ΕΛΜΕ Εύβοιας, συμπαραστέκεται στους δικαζόμενους  συναδέλφους και συμπολίτες και διεκδικεί δημιουργικά και ενεργά το δικαίωμα των Πολιτών να αντιστέκονται και να κινητοποιούνται, υπερασπιζόμενοι τα δικαιώματά τους, στη βάση των αρχών της Δημοκρατίας, της ισότητας, της αξιοπρέπειας, της αλληλεγγύης και του σεβασμού της διαφορετικότητας.

Την Παρασκευή 30 Μαρτίου 2012 θα είμαστε μαζί τους, υπερασπιζόμενοι το δικαίωμα της Πολιτικής διαφωνίας και αμφισβήτησης που είναι η ουσία της Δημοκρατίας.

 
           Για το Δ. Σ. της ΕΛΜΕ          
                                 

Ο Πρόεδρος                             Η Γεν. Γραμματέας
Σιόλιας Νικόλαος                     Σπανού Βασιλική

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου