Παρασκευή 19 Οκτωβρίου 2012

Εκλογές Αιρετών 2012




Καθηγητές εν Δράσει
Ενωτική κίνηση


Συναδέλφισσες, συνάδελφοι
Είναι γνωστό σε όλους μας ότι η νέα σχολική χρονιά ξεκίνησε με τους χειρότερους όρους και αντί να ασχοληθούμε  με τις υποχρεώσεις, τα όνειρα, τις προσδοκίες, τον αγώνα και την αγωνία μας για καλύτερη παιδεία . . .
αντιμετωπίζουμε τα μνημόνια, τις συνεχείς περικοπές πιστώσεων και προσωπικού μέσα στο γενικό πλαίσιο που σχεδιάστηκε από τους «δανειστές»- δυνάστες και υλοποιείται από την τρικομματική κυβέρνηση.
·       Λιγότερα σχολεία, περικοπή δαπανών, μείωση μισθών…
·       Χειρότερες Υπηρεσίες, Ασφάλιση, Υγεία…
·       Ιδιωτικοποίηση των πάντων, φως, νερό, ενέργεια, συγκοινωνίες, παιδεία..

Στις 7 Νοεμβρίου 2012, ο κλάδος καλείται σε εκλογές για την ανάδειξη αιρετών εκπροσώπων του στα Υπηρεσιακά Συμβούλια (ΠΥΣΔΕ, ΑΠΥΣΔΕ, ΚΥΣΔΕ).
Η Ενωτική Κίνηση «Καθηγητές εν Δράσει»,  διεκδικεί την στήριξη σας και την ψήφο σας γιατί:
       Δεν θέλουμε αιρετούς παρατρεχάμενους της Διοίκησης, ενσωματωμένους στην παθογένεια του πολιτικού συστήματος.
       Δεν θέλουμε αιρετούς που διευθετούν και αποφασίζουν με αναξιοπρεπή, ιδιοτελή κριτήρια, ξένα προς τις ανάγκες της λειτουργίας των Σχολείων και των συναδέλφων.
       Δεν θέλουμε αιρετούς τοποτηρητές ενός κομματικού-κυβερνητικού μηχανισμού, αποκομμένους από την συλλογική διαδικασία και δράση, που δεν ενημερώνουν και δεν λογοδοτούν στο σύνολο των συναδέλφων.

Οι «Καθηγητές εν Δράσει» πιστεύουμε  και θέλουμε  αιρετούς που:
·       Στα υπηρεσιακά συμβούλια τηρούν τη νομιμότητα για όλους και είναι άμεσα παρόντες εκεί που υπάρχει το πρόβλημα.
·       Στηρίζονται σ΄ένα πλατύ κίνημα εκπαιδευτικών, αντλώντας απ’ αυτό  πληροφόρηση και δύναμη.
·       Εναλλάσσονται στην θητεία τους, χωρίς να μένουν «ισόβια» εκλεγμένοι επαγγελματίες.
·       Έχουν γνώση των ιδιαίτερων προβλημάτων των συναδέλφων μας και τα αντιμετωπίζουν με την πρέπουσα κατανόηση και ευαισθησία.

Διεκδικούμε:

Την πλήρη διαφάνεια κι ενημέρωση κατά τη διαδικασία των τοποθετήσεων μας στα σχολεία και στα οργανικά και λειτουργικά κενά, τα οποία θα πρέπει να βγαίνουν και να καλύπτονται έγκαιρα προς εξυπηρέτηση και των αναγκών των σχολικών μονάδων, αλλά και των ίδιων των συναδέλφων, με τη μικρότερη δυνατή αναμονή και ταλαιπωρία για όλους μας.
Την εφαρμογή του νόμου και τη δικαιοσύνη στη διαδικασία των εσωτερικών αποσπάσεων και την καλύτερη δυνατή τοποθέτηση των συναδέλφων που  διατίθενται και σε άλλα -όσο το δυνατόν λιγότερα-σχολεία.
Την έγκαιρη έγκριση και γνωστοποίηση όλων των άλλων αποσπάσεων εκτός ΠΥΣΔΕ, ώστε να μπορεί έγκαιρα κι απρόσκοπτα και το δικό μας ΠΥΣΔΕ να τοποθετεί τους εκπαιδευτικούς στις σχολικές μονάδες, εντοπίζοντας άμεσα τα κενά, τα οποία δεν θα διαφοροποιούνται κάθε λίγο και λιγάκι.
Τον έλεγχο  των αποφάσεων της διοίκησης ως προς τη νομιμότητα και την αποτελεσματικότητα τους.
Αυτά θεωρούμε υποχρέωσή μας να υπηρετήσουμε, καταδικάζοντας και απέχοντας από συμπεριφορές που εκμεταλλεύονται την εμπιστοσύνη των συναδέλφων και το θεσμό του αιρετού, για διεκδίκηση θέσεων στη διοίκηση της εκπαίδευσης.
Αντί να επιλέξουμε τη σιωπή διεκδικούμε γιατί έτσι αρμόζει σε δάσκαλους που σέβονται την δουλειά τους, τη γνώση και τους μαθητές  τους.
Οι εκλογές για τα Υπηρεσιακά Συμβούλια είναι μια ευκαιρία να αντιδράσουμε στα σχέδια που θέλουν
να ισοπεδώσουν την ζωή μας,
να απαξιώσουν το δημόσιο σχολείο
και να δυναμιτίσουν τις εργασιακές σχέσεις.

Χαλκίδα Οκτώβριος 2012
Καλή δύναμη!
Καθηγητές εν Δράσει
                 Ενωτική κίνηση

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου