Παρασκευή 13 Ιανουαρίου 2012

Ψήφισμα

ΕΛΜΕ ΕΥΒΟΙΑΣ

ΨΗΦΙΣΜΑ

     Στην  Πόλη της Χαλκίδας, στην γιορτή των Φώτων και του αγιασμού των Υδάτων, η παρουσία του Προέδρου της Δημοκρατίας κ. Κάρολου Παπούλια και του Υπουργού Εσωτερικών κ. Τάσου Γιαννίτση, προκάλεσε την έντονη διαμαρτυρία και αποδοκιμασία από την πλειοψηφία των παρευρισκόμενων Πολιτών, με κυρίαρχο σύνθημα «Λαέ πεινάς γιατί τους προσκυνάς».
     Και ω! του παραλογισμού των εκπροσώπων της πολιτικής εξουσίας: η χρησιμοποίηση της Αστυνομίας, που στοχοποιεί και απομονώνει πέντε Πολίτες που διαμαρτύρονταν, προσάγοντας τους βίαια στο Αστυνομικό τμήμα, με την κατηγορία της «προσβολής του προσώπου του Προέδρου της Δημοκρατίας», θέλοντας να παραδειγματίσει και να τρομοκρατήσει το διαμαρτυρόμενο πλήθος και να ποινικοποιήσει κάθε επιθυμία κινητοποίησης, κριτικής και αμφισβήτησης, προσπαθώντας να απαγορεύσουν το λόγο και να ανακόψουν τις πράξεις αντίστασης που μπορεί να εμπνεύσουν.
     Η ΕΛΜΕ Εύβοιας διεκδικεί δημιουργικά και ενεργά το δικαίωμα των Πολιτών να διεκδικούν, να αντιστέκονται, να κινητοποιούνται, υπερασπιζόμενοι τα δικαιώματα τους, στη βάση των αρχών της Δημοκρατίας, της ισότητας, της αξιοπρέπειας, της αλληλεγγύης, του σεβασμού της διαφορετικότητας.

 Η Πολιτική διαφωνία και αμφισβήτηση είναι η ουσία της Δημοκρατίας.

Καμία δίωξη στους συλληφθέντες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου